06-13205503 info@orfad.nl

Profiel Onno Ruttenberg

Controlling is zorgen dat bedrijfsdoelstellingen op een beheerste manier worden gehaald.
Controlling is niet (alleen) registreren, informeren en adviseren maar vooral anticiperen!

Persoonlijk profiel

ORFAD (Onno Ruttenberg Financieel Administratieve Diensten) helpt u bij opdrachten van financiële, administratieve en bedrijfseconomische aard. Uniek voor mijn dienstverlening is de mogelijkheid, naast reguliere opdrachten, op dagbasis van mijn diensten gebruik te maken. Een mooie gelegenheid voor de “kleine” MKB-ondernemer om over financiële en administratieve expertise te beschikken zonder dat daar gelijk enorme bedragen mee gemoeid zijn.

Ik heb mijn vakmanschap opgedaan door tijdens de invulling van mijn loopbaan de theoretische kennis parallel te laten groeien met de praktijk. Als twintiger gestart met data invoer, gegroeid naar leidinggevende functies om uiteindelijk te opereren in management ondersteuning en bedrijfsondersteuning op financieel, administratief en bedrijfseconomisch terrein.

Gepokt en gemazeld

Door mijn brede praktische ervaring ben ik gepokt en gemazeld in het werken op en met financiële administraties, waarbij oplossingsgericht denken en een praktische aanpak altijd kenmerkend zijn.

Ik heb gewerkt op financiële administraties bij gemeentes, productiebedrijven, handelsbedrijven en de laatste tijd vaker in de non-profit sector. Ervaren in het opzetten en verbeteren van: financiële administraties, administratieve organisatie, planning en control cyclus en management informatie (systemen). Ook in het maken en begeleiden van begrotingen en jaarrekeningen heb ik ruime ervaring.

Overtuiging

Mijn overtuiging na al die jaren is dat er bij klanten altijd wel iets slimmer, sneller en simpeler kan en dat ik daar voor kan zorgen!

Werk- en denkniveau zijn op HBO-plus niveau, mijn laatste vakopleiding is die van post-HBO controller. Daarnaast heb ik een tweejarige NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) gevolgd om mijn persoonlijke communicatie en vaardigheden op datzelfde hoge niveau te brengen.

Kenmerken

 • open
 • onafhankelijk
 • doortastend
 • goedgehumeurd
 • praktisch
 • analytisch
 • helikopterview
 • sterke focus
 • resultaat gericht
 • authentiek
 • creatief